joi, 7 octombrie 2010

Istoria fotbalului

30 de lucruri pe care nu le stiai despre fotbal


14 de lucruri pe care nu le stiai despre fotbal

Fotbalul, dincolo de faptul ca este cel mai urmarit si mai apreciat sport de pe Pamant, este si un fenomen in care s-au inregistrat numeroase recorduri. Privind inapoi, mai ales in perioada romantica a fotbalului, o parte a evenimentelor care au scris istoria acestui sport ne par de-a dreptul incredibile. Probabil ca, daca esti cu adevarat pasionat, despre unele dintre aceste recorduri si informatii mai putin cunoscute ai aflat deja, in timp ce multe altele iti vor fi relevate in premiera. Indiferent, insa, de nivelul cunostintelor fotbalistice pe care le detii, DESCOPERA.ro iti prezinta in continuare o selectie a evenimentelor care dau o savoare deosebita acestui sport. Iar daca noua ne-au scapat informatii pe care le stiati deja, nu te sfii sa le adaugi listei de mai jos, comentand la sfarsitul articolului.

1. Cel mai vechi club de fotbal din lume vine, evident, din Anglia. Este vorba despre FC Sheffield, club infiintat in anul 1857, care activeaza inca la nivel de amatori in a 7-a liga engleza de fotbal. De alftel, FC Sheffield nu si-a depasit niciodata nivelul de club amator, evoluand de-a lungul timpului numai in esaloanele inferioare ale fotbalului englez.

FC Sheffield



2. Tot de FC Sheffield se leaga si o poveste amuzanta. Neavand alte cluburi cu care sa concureze (asta pana in anul 1860, atunci cand s-a infiintat FC Hallam, club aflat intr-un cartier vecin al orasului) meciurile se disputau intre fotbalistii aceleiasi formatii, criteriile dupa care se formau cele doua echipe fiind destul de simple: casatoriti VS necasatoriti sau angajati VS someri. In schimb, in anul 1862, numai in Sheffield existau deja 15 cluburi de fotbal.

3. Cel mai vechi meci, si derby totodata, al planetei s-a desfasurat in liga a 7-a engleza intre aceleasi FC Sheffield si FC Hallam. Acest meci se disputa an de an, fara intrerupere, de 150 de ani!

Continuare...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu