miercuri, 6 aprilie 2011

Vrei sa ajungi as in matematica? Mesteca guma!

Un studiu care vine, bineinteles, din America arata rezultate neasteptate. Nu le mai dati copiilor peste mana cand vor o guma de mestecat daca vreti sa fie genii la matematica!

guma de mestecat
Culmea e ca echipa de cercetatori condusa de Craig Johnston, de la Baylor College of Medicine din Houston, a descoperit ca elevii care mesteca guma in timpul orelor de matematica obtin note mai mari decat elevii care nu mesteca guma.Mestecatul gumei ajuta la imbunatatirea rezultatele scolare, desi multe scoli din Statele Unite interzic elevilor sa mestece guma. Ca si la noi, elevii obisnuiesc sa o lipeasca de scaune sau de banci.

Studiul a fost comandat de o companie producatoare de guma de mestecat, care a primit, de-a lungul timpului, numeroase marturii de la clientii ei, care au spus ca aceasta ii ajuta sa se concentreze mai bine. Studiul a durat patru ani si au fost monitorizati 108 elevi intre 13 si 16 ani din Houston.

Jumatate dintre ei au primit guma fara zahar, pe care trebuia sa o mestece in timpul orelor, acasa si in timpul testelor. Celalalt grup de elevi nu a primit guma de mestecat.

După 14 saptamani, elevii care au mestecat guma au obtinut note cu 3% mai mari decat cei care nu au mestecat guma.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu